Bevers - Welkom

De Bevers draaien groep op vrijdag avond van 18.15 tot 19.45 uur.

Bij Scouting heten kinderen tussen 4 en 7 jaar Bevers. Bevers herken je aan hun rode blouse.

Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In Huize Hotsjietonia, het huis van Lange Doener, is genoeg te beleven.

De leiders van de Bevers spelen mee. De één speelt Pompedomp, de ander Hippe Springveer. Weer een ander is Lange Doener. Allemaal hebben ze hun eigen talenten. Maar ook een goede opleiding. Ze volgen trainingen en cursussen. Een serie handboeken ondersteunt de leiding bij het bedenken van het spel.

Bevers spelen niet alleen met Lange Doener en zijn vrienden, maar ook met elkaar. In een groep van hooguit 20 kinderen. Net als bij oudere Scouts kennen Bevers hun eigen manieren gebruiken. Ze worden Bevermanieren genoemd. Bevermanieren liggen echter niet vast. Ze zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren de Bevers spelenderwijs samen te werken.

Voor iedere leeftijdsgroep is het Scoutingprogramma op maat gemaakt. Bevers blijven dichtbij huis en spelen veel en vrij. Tweemaal per jaar vindt er een overnachting in de blokhut plaats.