Welpen - Welkom

De welpen draaien groep op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00

Kinderen, jongens en meisjes,  kunnen bij de Welpen gaan vanaf 7 jaar, tot 11 jaar.

Het spelprogramma voor de Welpen wordt vooral gekenmerkt door zijn fantasie en het avontuur. Ze gaan op avontuur in een fantasiewereld, de Rimboe van Mowgli uit het Jungleboek. De begeleiding is nogal intensief te noemen, waarbij de kinderen gestimuleerd worden om ook zelf hun spel te organiseren. In hoofdzaak zijn de belevenissen van de Welpen terug te vinden in de volgende activiteiten:

Muziek en toneel                 Handigheid
Sport en spel                       Geven en nemen
Andere wereld                     Avontuur
Uitvindingen                        Veilig en gezond
Natuur en milieu                  Scouting
Eten                                    Communicatie

Door wekelijks voor een gevarieerd spelaanbod te zorgen wordt de ontwikkeling van de kinderen naar verdere zelfstandigheid in handelen en spel zoveel mogelijk gestimuleerd.

Alle Welpen mogen drie weken op proef meedraaien in de groep. Alleen zo leren ze wat er omgaat in de Welpenhorde en kan een weloverwogen keuze gemaakt worden: een gemotiveerde Welp dient aan de start te staan. Twee maanden later kan het nieuwe lid toe treden tot de groep.

Om dit moment te onderstrepen is er voor elke jongen of meisje een duidelijk moment aangegeven; de installatie. Met het uitspreken van de belofte en het ontvangen van het uniform  onderschrijft de Welp de beginselen van Scouting en in het bijzonder die van Scouting St. Willibrordus.