Scouts - Welkom

Scouts draaien groep op dinsdag avond van 19.15 tot 21.00

Scouts is de verzamelnaam voor jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar die lid zijn van de Scouting. Naar trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht.

Het spelprogramma van de Scouts staat midden in de hedendaagse wereld waarbij vooral de oorspronkelijk avontuurlijke kanten van de Scouting kunnen worden beoefend. In de beginfase worden basisvaardigheden bijgebracht, later wordt hierop verder doorgebouwd. Het komt zowel aan op samenwerking in groepsverband (4 – 6 personen) als op individuele kwaliteiten. Als belangrijkste elementen zijn te noemen:

Sport en spel Kamperen

Koken Natuur en Milieu

Navigatie         Zwerven

Pionieren          Expressie

Samenleving

Wekelijks wordt een zo gevarieerd mogelijk programma opgezet om de basisvaardigheden op te doen.

Alle Scouts mogen 3 weken op proef meedraaien in de groep. Zo kunnen ze kennis maken met de programma’s en wat er van hen verwacht wordt. De beginnende Scout gaat in eerste instantie met een samenhangend pakket van startactiviteiten aan het werk. De basis wordt gelegd. Gaandeweg worden de mogelijkheden groter en de eisen hoger: het vervolgprogramma. Grotere opdrachten alleen of in de groepen. Hiken, weekend, kampen, tocht en dropping. Er bestaat voor de gemotiveerde Scout de mogelijkheid om op latere leeftijd door te groeien naar explorer en aspirant leider.

Groepsfoto 2011

Weekend Heibloem 2002